Vrijdag 3 mei 1996

's Ochtends liep minister Jorritsma voor het eerst over de nieuwe oeververbinding. Nou ja nieuwe oeververbinding; ze liep (voor alle zekerheid en veiligheid) over het noodbruggetje dat na het plaatsen van de laatste sectie was neergelegd. Dit noodbruggetje lag er overigens al weken en er zijn dus heel wat mensen de minister voorgegaan.

Voor de werklieden was het plaatsen van sectie 23 eigenlijk een routineklus geworden. Ze hadden er immers al een paar geplaatst. Het karwei kon om half acht beginnen (de sectie hing toen al in de takels boven het gat) en was om acht uur geklaard.


Klik op de foto voor een groter formaat...

Toen de sectie met z'n volle gewicht aan de brug hing was er duidelijk een niveauverschil te zien tussen de ruim 400 meter lange tuibrug en de rest van de brug aan de noordzijde van de rivier. Hiertussen zat ook nog een spleet van ongeveer 20 centimeter.

Door het aanspannen van de laatste tuien werd het niveauverschil opgeheven. Tot slot kon de aanbrug liggend op de rechter maasoever tegen de laatste sectie worden aangeschoven. Nu was de Erasmusbrug pas echt dicht en kon de afwerking beginnen.

Door de lange vorstperiode van de afgelopen winter heeft de afwerking vertraging opgelopen en heeft men hard door moeten werken om alles gereed te krijgen voor de opening van 4 september jl.

Van de officiƫle opening en van de feestelijkheden in het weekend daarna staat een verslag op de pagina "Opening brug".


Rechtop zetten pyloon Transport pyloon Plaatsing basculebrug |Plaatsing laatste brugsectie| Opening brug Feiten


Terug naar hoofdmenu